Her gjennomføres verdens største Mustang-parade

12.09.2019

Med hele 1326 Ford Mustanger samlet ble det i helgen satt ny verdensrekord for antall Mustanger i en og samme parade.

Det var på Fords testanlegg i Lommel, Belgia, at rekorden ble satt. Her var hele 1326 eksemplarer av den ikoniske sportsbilen samlet. Samtlige generasjoner av Mustangen deltok i arrangementet.

Den tidligere rekorden ble satt da 960 Mustanger var samlet i Toluca Mexico 3. desember 2017.

For å slå den forrige rekorden reiste Mustang-eiere fra hele Europa til Lommel for å delta i rekordforsøket. Mustangene ble kjørt i en uavbrutt rekke hvor maks avstand mellom bilene var 20 meter.

Den gigantiske paraden ble avholdt i forbindelse med markeringen av at det i år er 55 år siden den første Mustangen ble presentert.

Jagerflyet som ga navn til Fords ikoniske sportsbil, P51 Mustang, gjorde også noen overflyvninger og filmet det spektakulære arrangementet. 

Se video fra hele paraden her:


Mest solgte sportsbilen for fjerde år på rad

Ingen andre land i Europa er det solgt flere Ford Mustang pr innbygger enn i Belgia. Mustang ble også den mest solgte sportsbilen i verden for fjerde året på rad 2018. Også i første halvdel av 2019 har salget av bilen fortsatt å øke. I alt ble det solgt 5500 Mustanger i denne perioden i Europa. Det er 3,7 % mer enn i samme periode i fjor.

Ved Fords testanlegg i Lommel finjusteres både teknologien, kjøredynamikken og miljøegenskapene til selskapets biler som blir solgt i Europa. Anlegget er hele 3,22 km² og har mer enn 80 km med veier som simulerer alt fra vanlig veier til mer kupert og tøffere underlag.

Kontakt oss for mer informasjon

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer